ua en ru

Порошенко запустив "таймер безвізу" у Києві

Порошенко запустив "таймер безвізу" у Києві Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко заявив, що "таймер безвізу" ознаменує "символічне падіння паперової завіси, яка роками відділяла нас від Європи"

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 10 червня 2017 року, запустив "таймер безвізу" у Києві. Про це йдеться у повідомленні глави держави у Facebook.

"Ми запускаємо таймер, що здійснює символічний відлік до набуття безвізового режиму з ЄС", - йдеться у повідомленні.

За словами Порошенка, "таймер безвізу" за дванадцять годин ознаменує "символічне падіння паперової завіси, яка роками відділяла нас від Європи".

"Кожна секунда, яку він відміряє, не лише наближає нас до "безвізу". Не лише авторизує український паспорт на кордоні з ЄС, який опівночі перетвориться на паспорт європейського значення і можливостей. Не лише запускає потужний двигун наших посилених контактів з об’єднаною сім’єю народів Євросоюзу", - йдеться у повідомленні.

Ми запускаємо таймер, що здійснює символічний відлік до набуття безвізового режиму з ЄС! Кожна секунда, яку він відміряє, не лише наближає нас до "безвізу". Не лише авторизує український паспорт на кордоні з ЄС, який опівночі перетвориться на паспорт європейського значення і можливостей. Не лише запускає потужний двигун наших посилених контактів з об’єднаною сім’єю народів Євросоюзу. За дванадцять годин останній звук зворотного відліку ознаменує символічне падіння паперової завіси, яка роками відділяла нас від Європи. Від Європи, де ми сформувалися як і як народ, і як держава. Ще раз вітаю вас, дорогі українці, з початком функціонування безвізу! Слава Європі! Слава Україні! #УкраїнаЦеЄвропа

Опубліковано Петром Порошенком 10 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко 10 червня 2017 року запустить "таймер безвизу".

Зазначимо, безвізовий режим з Євросоюзом для України запрацює в ніч з 10 на 11 червня 2017 року.