ua en ru

Порошенко виступає за законодавче врегулювання статусу української мови як державної

Порошенко виступає за законодавче врегулювання статусу української мови як державної Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко виступив на Форумі видавців у Львові

Президент України Петро Порошенко виступає за законодавче врегулювання статусу української мови як державної. Про це глава держави заявив у рамках виступу на Форумі видавців у Львові.

Порошенко зазначив, що сила і міць України не лише у армії та економіці, а й в українській мові.

"Нам потрібне законодавче врегулювання всіх питань, пов’язаних зі статусом української мови як державної. Ми любимо свою українську мову, хочемо її чути і нею говорити. Українська мова має всюди звучати на повний голос", - заявив він.

Порошенко виступає за законодавче врегулювання статусу української мови як державної

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що за словами голови Верховної ради Андрія Парубія, у парламенті планують розглянути законопроект про мову у жовтні. Разом з тим, точної дати розгляду мовного закону Парубій не назвав.

Додамо, як писало РБК-Україна, парламент цієї осені має прийняти закон про мову. Після того, як Конституційний суд скасував так званий закон Колесніченка-Ківалова (№ 9073 "Про засади державної мовної політики"), утворився законодавчий вакуум, який необхідно заповнити. Загалом, у Раді зареєстровано п'ять законопроектів про мову, більшість з яких вже розглянуті парламентським комітетом з питань культури і духовності. Тепер фракціям належить обговорити всі ці документи, щоб парламент зміг визначиться з одним законопроектом.