ua en ru

Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо захисту інтересів України в авіації

Порошенко ввів у дію рішення РНБО щодо захисту інтересів України в авіації Фото: Петро Порошенко

Рішення РНБО щодо захисту інтересів України в сфері авіації набирає чинності 4 вересня

Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) від 20 липня 2015 р. "Про заходи щодо захисту національних інтересів України у галузі авіації" від 20 липня 2015 р. Відповідний указ №535/2015 від 4 вересня опублікований на сайті глави держави.

"Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 20 липня 2015 року "Про заходи щодо захисту національних інтересів України у галузі авіації", - йдеться в повідомленні.

Контроль за виконанням рішення Президент поклав на секретаря РНБО Олександра турчинова.

Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Зазначимо, згідно з рішенням РНБО, Кабінет міністрів України повинен невідкладно затвердити план заходів з підготовки до запровадження спільного авіаційного простору України з Європейським Союзом та його державами-членами, передбачивши, зокрема, заходи щодо адаптації законодавства України до законодавства ЄС в цій сфері.

Протягом місяця необхідно опрацювати питання щодо реорганізації Державної авіаційної служби України, оптимізації державного регулювання використання повітряного простору України, збільшення кількості інспекторів з авіаційного нагляду; вжити заходів до прискорення підготовки і внесення до Верховної Ради законопроекту про створення національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері транспорту.

У двомісячний термін пропонується затвердити плани заходів з розвитку цивільної авіації в Україні до 2020 р. створити на базі державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" міжнародний вузловий аеропорт.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО від того ж дня (20 липня) "Про невідкладні заходи щодо нейтралізації загроз державній безпеці".