ua en ru

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про посилення захисту об'єктів інфраструктури

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про посилення захисту об'єктів інфраструктури Фото: Петро Порошенко

Указ набирає чинності з дня його опублікування

Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо посилення захисту об'єктів інфраструктури. Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

"Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 грудня 2016 "Про удосконалення заходів забезпечення захисту об'єктів критичної інфраструктури" , - йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що указ набирає чинності з дня його опублікування.

Таким чином, Кабінет міністрів повинен у двомісячний термін розробити і прийняти концепцію створення державної системи захисту критичної інфраструктури та план заходів з її реалізації.

Крім того, після схвалення концепції розробити за участю СБУ, Служби зовнішньої розвідки та НБУ та внести в установленому порядку на розгляд Верховної Ради проект закону "Про критичної інфраструктури та її захист".

Законопроектом має передбачатися створення державної системи захисту критичної інфраструктури; визначення органу, відповідального за координацію діяльності; визначення функцій, повноважень і відповідальності центральних органів виконавчої влади з даного питання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко допускає можливість терористичних актів на об'єктах інфраструктури в країні.