ua en ru

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про оздоровлення учасників АТО

Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони від 18 лютого "Про заходи щодо створення належної матеріально-технічної бази для лікування, реабілітації та оздоровлення військовослужбовців та інших осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, в забезпеченні її проведення, а також учасників бойових дій і інвалідів війни". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

Кабінету міністрів доручено в місячний термін проаналізувати стан матеріально-технічного, в тому числі лікувально-діагностичного оснащення санаторно-курортних та інших закладів охорони здоров'я та реабілітаційних установ. Уряд має визначити заклади та установи, які можуть бути використані для лікування, реабілітації та оздоровлення військовослужбовців, які отримали поранення, контузію або інше захворювання під час участі в АТО, а також інших учасників бойових дій та інвалідів війни.

Кабінет міністрів повинен провести у тримісячний строк інвентаризацію майна громадських об'єднань (організацій) колишнього СРСР, яке станом на 24 серпня 1991 року перебувало на території України, аналіз ефективності його використання підприємствами.

Уряд має визначитися щодо можливості використання зазначеного майна для лікування, реабілітації та оздоровлення вищеназваних осіб, а також внести на розгляд Верховної Ради законопроект "Про правовий режим майна загальносоюзних громадських об'єднань (організацій) колишнього Союзу РСР".

Крім того, Генеральній прокуратурі запропоновано провести перевірку належного здійснення відповідними державними органами захисту інтересів держави при відчуженні установ охорони здоров'я.

Нагадаємо, також Порошенко підписав указ про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 18 лютого 2015 року "Про додаткові заходи щодо зміцнення національної безпеки України".