ua en ru

Порошенко може зустрітись з Трампом на Генасамблеї ООН, - АП

Порошенко може зустрітись з Трампом на Генасамблеї ООН, - АП Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

В АП повідомили про можливість зустрічі Порошенка з Трампом на Генасамблеї ООН

Заступник глави адміністрації президента України, який курує міжнародні питання Костянтин Єлісєєв розказав, що президент України Петро Порошенко може зустрітись з президентом США Дональдом Трампом на Генасамблеї ООН. Про це Костянтин Єлісєєв повідомив в інтерв’ю "BBC News Україна".

"Президент активно готується до заходів в рамках Генасамблеї ООН, плануються двосторонні зустрічі, участь у загальнополітичних дебатах, 26 вересня передбачено його виступ, а також зустрічі з флагманами світового бізнесу та українською громадою", - сказав він, відповідаючи на питання про те, чи буде на Генасамблеї ООН зустріч з Порошенка з Трампом.

Він зазначив, що вже готується програма участі Порошенка як президента України.

"Станом на сьогодні ще формується програма участі як президента України, так і США. Ще немає остаточного підтвердження як самої участі, так і часових рамок перебування Дональда Трампа на Генасамблеї. Як тільки ми отримаємо всі підтвердження, тоді будемо розглядати можливі опції", - додав він.

Нагадаємо, серед основних питань, які Україна пропонуватиме до обговорення під час Генеральної асамблеї ООН у вересні, зокрема, окупація Криму та доля політичних в’язнів.

Раніше РБК-Україна писало, що президент України Петро Порошенко у ході виступу на Генеральній асамблеї ООН планує підняти питання розгортання миротворчої місії на Донбасі.