ua en ru

Порошенко зустрівся із учасниками АТО у Луганській області

Порошенко зустрівся із учасниками АТО у Луганській області Фото: Петро Порошенко

Порошенко вручив воїнам державні нагороди

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 30 грудня 2015 року, відвідав місто Сєвєродонецьк Луганської області, де зустрівся з військовими - учасниками антитерористичної операції. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається, Порошенко поспілкувався з військовими, привітав їх з Новим роком і вручив державні нагороди воїнам, що виявили мужність та героїзм, захищаючи державу.

"Дорогі побратими! Про такі роки, як 2015-й, кажуть "один за три". Ми пройшли нелегкі випробовування, героїчно обороняючи Донецький аеропорт і Дебальцеве, Широкіне і Станицю Луганську, Мар'їнку і Пєски, багато інших населених пунктів і рубежів на Сході нашої країни. Усі разом ми - вистояли", - наголосив Порошенко.

Президент наголосив на необхідності подальшого реформування сектору безпеки та оборони, модернізації Збройних Сил України за стандартами НАТО.

"Збройні Сили України відновили свою боєздатність, набули бойового досвіду, наростили оперативні спроможності, покращили технічну оснащеність та забезпеченість. Створено потужне угруповання військ, здатне дати відсіч агресору у разі ескалації конфлікту на Сході України", - додав він.

Як зазначається, глава держави також поінформував, що започатковано низку проектів у сфері закупівель, управління державними підприємствами, речового та продовольчого забезпечення, харчування військовослужбовців, а також забезпечення їх житлом. Власні помешкання цього року отримали понад 1,3 тис. сімей військовослужбовців.

"Запровадження системи електронних закупівель дало змогу прискорити процедури торгів та заощадити понад 176 млн грн державних коштів.
Система речового забезпечення приводиться до стандартів НАТО... У 2015 році введено в дію 13 нових стандартів речового забезпечення. Протягом року війська отримали майже сто тисяч бронежилетів, стільки ж кевларових шоломів, 336 тисяч комплектів літніх польових костюмів, 216 тисяч утеплених курток, понад сто тисяч спальних мішків. Розробляються нові норми забезпечення речовим майном, куди входитимуть найсучасніші зразки бойового обмундирування та спорядження", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко сьогодні з робочим візитом відвідає Харків.