ua en ru

Порошенко і Волкер обговорили перспективи миротворчої місії ООН на Донбасі

Порошенко і Волкер обговорили перспективи миротворчої місії ООН на Донбасі Фото: Волкер і Порошенко (president.gov.ua)

Співрозмовники наголосили на необхідності негайного звільнення усіх українських заручників

Під час 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН президент України Петро Порошенко провів зустріч зі спеціальним представником США по Україні Куртом Волкером. Про це повідомляє прес-служба президента.

Порошенко та Волкер обговорили останній розвиток подій на Донбасі і перспективи розгортання багатонаціональної миротворчої місії під егідою ООН на його окупованій частині. Співрозмовники наголосили на необхідності негайного звільнення усіх українських заручників.

"Окрему увагу було приділено співпраці в сфері безпеки та оборони між Україною та США, а також взаємодії на шляху подальшого впровадження реформ у нашій державі", - повідомляють у прес-службі.

Крім цього, Волкер проінформував Порошенка про посилення санкційного тиску проти Російської Федерації, зокрема введення до списку санкцій ще 12-тьох російських компаній.

Нагадаємо, раніше сьогодні Порошенко провів зустріч з президентом Європейської Ради Дональдом Туском та президентом Словацької Республіки Андреєм Кіскою.

Як повідомляло РБК-Україна, Міністерство торгівлі Сполучених Штатів Америки оголосило про введення санкцій відносно 12 російських компаній, дії яких, на думку відомства, суперечать національним інтересам Штатів.