ua en ru

Порошенко зустрівся з президентом Словаччини

Порошенко зустрівся з президентом Словаччини Фото: президенти Словаччини та України (president.gov.ua)

Політики позитивно оцінили збереження тенденцій нарощування товарообігу між двома країнами

У рамках візиту до Нью-Йорка президент України Петро Порошенко 25 вересня провів зустріч з президентом Словацької Республіки Андреєм Кіскою. Про це повідомляє прес-служба президента.

Зазначається, що були обговорені актуальні питання двостороннього та багатостороннього порядку денного. Політики позитивно оцінили збереження тенденцій нарощування товарообігу між двома країнами.

"Було відзначено важливість проведення чергового засідання двосторонньої українсько-словацької міжурядової комісії з економічного, промислового і науково-технічного співробітництва ближчим часом. Йшлося також про посилення прикордонного співробітництва, а також підвищення транзитної ролі України", - повідомляють у прес-службі.

Крім цього, у контексті головування Словаччини в ОБСЄ у 2019 році президенти приділили увагу шляхам посилення ролі цієї організації у моніторингу дотримання прав людини на окупованих територіях України та процесі звільнення українських політичних в’язнів Кремля.

Також обговорювалась співпраця України та Словаччини на євроінтеграційному напрямі та у рамках міжнародних організацій.

Нагадаємо, 24 серпня Порошенко провів телефонні розмови з президентами Фінляндії Саулі Нііністьо і Словаччини Андрієм Кіскою.