ua en ru

Порошенко слідом за Яценюком пригрозив РФ, що вона втратить український газовий ринок

Порошенко слідом за Яценюком пригрозив РФ, що вона втратить український газовий ринок

Президент України Петро Порошенко слідом за прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком пригрозив РФ, що вона втратить український газовий ринок. Про це український лідер заявив на Давоському форумі, передає кореспондент РБК-Україна.

При цьому Порошенко впевнений, що через 2 роки Україна буде повністю енергетично незалежною від Росії.

"Ми вводимо нові технології з енергозбереження. Ми скоротили споживання газу. Ще кілька років тому Україна споживала 70 млрд куб. газу, з якого більше 50 млрд куб. газу купувала в Росії. Сьогодні із 70 млрд куб. газу ми скоротили споживання до 44 куб. газу і це тільки початок. Я абсолютно переконаний, що через два роки ми будемо абсолютно енергетично незалежними від Росії. Ми зараз вибудовуємо новий шлях для отримання норвезького та іншого європейського газу", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що метою України є створення незалежного прозорого енергетичного ринку та реформування енергетичного сектору.

"Така політика призведе до того, що Росія втратить Україну як ринок збуту природного газу", - наголосив Президент.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пригрозив Росії позбавленням доступу на український ринок газу у відповідь на заяви уряду РФ про скасування знижки на газ з 1 квітня.