ua en ru

Порошенко: Світовий банк і Канада допомагають Україні формувати телемедичну мережу

Порошенко: Світовий банк і Канада допомагають Україні формувати телемедичну мережу Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

У 2018 році додатково на сільську медицину виділено 1 млрд гривень

Світовий Банк і канадські партнери допомагають Україні формувати телемедичну мережу. Про це заявив президент України Петро Порошенко.

"Впровадження телемедицини - сучасна технологія з медичного обслуговування у сільській місцевості. А також - ефективна світова практика. За даними Deloitte, в 2020-му очікується близько 100 млн звернень до лікарів через засоби телемедицини по всьому світу", - заявив Порошенко.

Крім того, він зазначив, що восени в 2017 році на програму з розвитку сільської медицини було виділено 4 млрд гривень, у 2018 році додатково на сільську медицину закладено ще 1 млрд гривень.

Також Порошенко подякував канадським партнерам і Світовому Банку за підтримку програми розвитку сільської медицини.

"Дуже вдячний нашим канадським партнерам, які підтримали мою програму з розвитку сільської медицини, і Всесвітньому банку. Разом вони надають нам необхідну допомогу для формування в Україні телемедичної мережі", - зазначив президент.

Минулої осені на програму із розвитку сільської медицини виділено 4 млрд грн. Це - кошти, раніше вкрадені Януковичем, та повернені до бюджету. Крім того, на 2018-й додатково на сільську медицину заклалося ще 1 млрд грн. Впровадження телемедицини – сучасна технологія з медичного обслуговування у сільській місцевості. А також – ефективна світова практика. За даними Deloitte, в 2020-му очікується близько 100 млн звернень до лікарів через засоби телемедицини по всьму світу. Дуже вдячний нашим канадським партнерам, які підтримали мою програму із розвитку сільської медицини, і Світовому банку. Разом вони надають нам необхідну допомогу для формування в Україні телемедичної мережі. #СільськаМедицина

Опубліковано Петром Порошенком 7 лютого 2018 р.

Нагадаємо, у вересні Порошенко звернеться до Кабінету міністрів України та Верховної Ради з проханням передбачити фінансування телемедицини в державному бюджеті на 2018 рік.