ua en ru

Порошенко обурений рішенням Верховного суду РФ щодо Сущенка

Порошенко обурений рішенням Верховного суду РФ щодо Сущенка Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Президент зазначив, що день звільнення Сущенка "невпинно наближається"

Президент України Петро Порошенко заявив, що обурений рішенням Верховного суду Росії щодо Романа Сущенка, яким визнається законним вердикт про 12 років ув'язнення для політв'язня. Про це голова держави написав у своєму Facebook.

Він підкреслив, що ця справа від самого початку була фарсом.

Порошенко обурений рішенням Верховного суду РФ щодо Сущенка

"Обурений рішенням Верховного суду Росії щодо Романа Сущенка. Від самого початку ця справа була фарсом, і абсурдність "судів" над Романом очевидна для всього цивілізованого світу. У РФ досі триває 1937 рік, у той час як у нас триває боротьба з агресією Росії і боротьба за звільнення українських заручників Кремля", - написав президент.

Порошенко зазначив, що день звільнення Сущенка "невпинно наближається".

"Романе, вдома на тебе чекають і боряться, і день твого звільнення невпинно наближається. Ми гуртуємо світову спільноту, працюємо над подовженням санкційного тиску задля твого якнайшвидшого звільнення і звільнення інших наших співвітчизників", - підсумував голова держави.

Нагадаємо, російський правозахисник Марк Фейгін заявив, що український політв'язень Роман Сущенко готовий просити президента Російської Федерації Володимира Путіна про помилування.

Як писало РБК-Україна, перший віце-спікер українського парламенту Ірина Геращенко заявила, що вирок Сущенку відкриває шлях до процедури його помилування і передачі Україні.