ua en ru

Порошенко: війська РФ на Донбасі перевищують за чисельністю армії деяких країн Європи

Порошенко: війська РФ на Донбасі перевищують за чисельністю армії деяких країн Європи Фото: Петро Порошенко

На Донбасі знаходиться 6 тис. військових РФ, ще 15 тисяч - в Криму

Кількість військовослужбовців Російської Федерації на Донбасі перевищує чисельність армій деяких країн Європи. Про це заявив президент України Петро Порошенко в інтерв'ю'ю телеканалу Fox News, обговорюючи новини сьогодні в світі, ситуацію на Сході країни і новини Донбасу.

"Близько 10 тисяч людей загинули. Понад 2,7 тисячі українських солдатів були вбиті підтримуваними Росією силами", - цитує пана Порошенка агентство "Інтерфакс".


Російських військовослужбовців на Донбасі більше ніж в арміях Європи

Фото: Кількість російських військових у Донецьку перевищує штат багатьох Європейських армій

"Є точні цифри, надані розвідкою і підтверджені супутниковими знімками, безпілотними апаратами, на агентурному рівні. Ми знаємо напевно, що в даний момент знаходиться 6 тисяч регулярних військ тільки на окупованій території на сході моєї країни, ще понад 15 тисяч військ в Криму, ще 40 тисяч бойовиків, якими керують командири з числа російських регулярних військ. Отже, це величезний контингент, який перевищує армії багатьох європейських країн", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим парашутним способом десантувалися близько 400 російський військовослужбовців.