ua en ru

Порошенко вніс у Раду законопроект про особливий статус окремих районів Донбасу

Президент України Петро Порошенко вніс у Верховну Раду України законопроект "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

Президент України Петро Порошенко вніс у Верховну Раду України законопроект "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей". Відповідний законопроект № 5081Порошенко зареєстрував сьогодні в парламенті.

Станом на 9:00 тест законопроекту на сайті Ради відсутній.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що цей законопроект пропонує запровадити на 3 роки особливий статус для деяких районів Донецької та Луганської областей.

"За цей час у нас буде можливість впровадити в життя питання глибокій децентралізації, які також повинні бути предметом внесення відповідних змін до Конституції", - зазначив Президент.

Планується, що законопроект про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської обл. буде розглянутий в Раді 16 вересня.

Зазначений закон передбачений мінськими домовленостями, які були досягнуті 5 вересня між Україною і терористичними організаціями ЛНР і ДНР для встановлення на Донбасі перемир'я.