ua en ru

Порошенко вніс до Ради проект закону про антикорупційний суд

Порошенко вніс до Ради проект закону про антикорупційний суд Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Проект закону зареєстровано 22 грудня, проте текст документу поки що недоступний

Президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради проект закону про створення Вищого антикорупційного суду. Про це повідомила прес-служба українського парламенту.

Зокрема на сайті парламенту вказано, що проект закону зареєстровано 22 грудня 2017 року, проте текст законопроекту поки що недоступний.

Наголошується, що депутати зможуть розглянути цей законопроект не раніше 16 січня 2018 року.

Як відомо, створення окремого антикорупційного суду є однією з ключових вимог до України з боку західних партнерів, зокрема Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду. Від створення цього суду залежить отримання Україною чергового траншу кредиту МВФ, а також продовження програми макрофінансової допомоги ЄС.

Згідно з рекомендаціями Венеціанської комісії, саме президент мав подати узгоджений проект створення суду. Цього тижня депутати відкликали старий проект, а президент подав свій законопроект.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час телефонної розмови президента Петра Порошенка та канцлера Німеччини Ангели Меркель 22 грудня мова також ішла про необхідність створення антикорупційного суду.