ua en ru

Порошенко ветував "безвізовий" закон і направив у ВР оновлений проект

Порошенко ветував "безвізовий" закон і направив у ВР оновлений проект Фото: Петро Порошенко очікує ухвалення нового закону 15 березня

17 березня він відвідає Брюссель з питання завершення оформлення безвізового режиму

Президент Петро Порошенко застосував право вето до скандального "безвізового" закону щодо особливостей подання службовими особами декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру у 2016 році, і направив його до Верховної Ради з пропозиціями, погодженими з Євросоюзом. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Я ухвалив рішення, що заветую Закон, який сьогодні надійшов із парламенту, і подаю законопроект від імені президента, який визначаю як невідкладний і прошу парламент розглянути його у вівторок", - повідомив Порошенко під час зустрічі з представниками громадських організацій щодо обговорення запровадження системи електронного декларування.

Він розповів, що пропозиції, розроблені Адміністрацією президента і громадянським суспільством, підтримав Європейський союз.

Повідомляється, що відповідний лист із висновками за підписами двох єврокомісарів - Комісара з питань європейської політики сусідства та перемовин із розширення Йоганнеса Хана та Комісара з питань міграції, внутрішніх справ і громадянства Дімітріса Аврамопулоса глава держави отримав сьогодні ввечері.

Порошенко повідомив, що серед основних змін, які пропонуються, зобов'язання всіх високопосадовців подати електронні декларації в 2016 році. Так само запроваджується кримінальна відповідальність за значні порушення у декларуванні. Президент наголосив, що цей документ допоможе Україні продовжити боротьбу з корупцією.

"Це плід нашої спільної роботи, спільної відповідальності з громадянським суспільством. Ми маємо всі шанси для того, щоб цього року українці їхали до ЄС без віз", - наголосив глава держави.

Він також повідомив, що 17 березня відвідає Брюссель щодо питання завершення оформлення безвізового режиму для громадян України з країнами Шенгенської зони.

Порошенко розповів, що матиме низку важливих зустрічей, у тому числі з президентом Європейської комісії та главою Європейської ради, а також із лідерами Євросоюзу.

Президент окремо звернувся до народних депутатів підтримати новий законопроект на засіданні Верховної Ради вже у вівторок, 15 березня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що законопроект про електронне декларування передано на підпис Порошенку.