ua en ru

Порошенко звільнив одного із членів НКРЕКП

Порошенко звільнив одного із членів НКРЕКП Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко звільнив Вікторію Морозову

Президент України Петро Порошенко звільнив з посади члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Вікторію Морозову. Про це свідчить відповідний указ глави держави №414/2017, повідомляється на сайті президента.

"Постановляю: звільнити Морозову Вікторію Іванівну з посади члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг", - йдеться у тексті указу.

Вікторія Морозова була призначена членом НКРЕКП у червні 2015 року. До призначення членом комісії працювала директором Юридичного департаменту НКРЕКП.

До її обов'язків, відповідно до інформації на сайті відомства, входило, зокрема, забезпечення діяльність НКРЕКП з держрегулювання в частині ліцензування господарської діяльності у сферах електроенергетики, теплопостачання, централізованого водопостачання і водовідведення, перероблення та захоронення побутових відходів, у нафтогазовому комплексі, здійснення контролю за додержанням ліцензіатами ліцензійних умов провадження господарської діяльності, з узагальнення практики застосування законодавства з питань, що належать до компетенції НКРЕКП, та вдосконалення законодавства у сферах енергетики та комунальних послуг.

Також вона займалася підготовкою рішень НКРЕКП, які мають ознаки регуляторного акта, та реалізації державної правової політики з адаптації законодавства України з питань природних монополій та суміжних ринків до законодавства Євросоюзу.

Морозова координувала діяльність юридичного департаменту, департаменту ліцензійного контролю, управління роздрібного ринку електричної енергії, управління ліцензування та територіальних органів НКРЕКП.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко підписав закон № 7342-1 "Про Національну комісію, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг". Так, документом вносяться зміни, які дозволяють главі держави одноосібно призначати членів НКРЕКП до проведення конкурсу або у разі неправомочності комісії. Зокрема, у разі, якщо комісія не може проводити засідання та приймати рішення через відсутність кворуму.