ua en ru

Порошенко впевнений, що Раді вистачить голосів для ухвалення закону про децентралізацію

Порошенко впевнений, що Раді вистачить голосів для ухвалення закону про децентралізацію Фото: Петро Порошенко

Президент не сумнівається, що є необхідні голоси

Президент України Петро Порошенко впевнений, що Верховній Раді вистачить голосів для ухвалення змін до Конституції в частині децентралізації. Про це на церемонії вручення ключів від нових квартир співробітникам СБУ заявив Президент України Петро Порошенко, передає "112 Україна".

"Я не сумніваюся, що у нас є всі необхідні голоси. Я дуже вдячний політичним силам Ради за потужну підтримку реформи, що стосується децентралізації. Це не єдина зміна в Конституції, яке сьогодні ініційоване мною і є надзвичайно важливою складовою для реформування країни, делегування повноважень на місця, де люди на місцях будуть мати можливість вирішувати, куди витрачати гроші, яким чином забезпечувати ефективне, прозоре прийняття рішень щодо розвитку тих чи інших територій та підвищення відповідальності місцевої влади. Я думаю, що це дуже актуально напередодні місцевих виборів", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, позачергове засідання Верховної Ради має відбутися 31 серпня. Передбачається, що на цьому засіданні парламент розгляне законопроект про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації.

Зазначимо, 31 липня Конституційний суд України визнав конституційним проект змін в Основний Закон в частині децентралізації.