ua en ru

Порошенко затвердив склад оргкомітету по створенню меморіалу українських героїв

Порошенко затвердив склад оргкомітету по створенню меморіалу українських героїв Фото: Петро Порошенко

Оргкомітет очолять Яценюк і Ложкін

Президент України Петро Порошенко затвердив склад організаційного комітету з підготовки та проведення заходів щодо створення меморіалу українських героїв. Про це сказано в розпорядженні президента №770 від 23 листопада.

Так, оргкомітет очолять прем'єр-міністр Арсеній Яценюк і голова Адміністрації президента Борис Ложкін. Заступником співголови комітету призначили віце-прем'єр-міністра - міністра культури В'ячеслав Кириленко.

Згідно з розпорядженням, до складу оргкомітету увійшов заступник голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Олег Авер'янов, перший заступник міністра культури Ігор Ліховий, перший заступник голови Адміністрації Ростислав Павленко, перший заступник міністра соціальної політики Василь Шевченко, заступник міністра інформаційної політики - керівник апарату Артем Біденко, заступник міністра фінансів Роман Качур і заступник міністра освіти і науки Андрій Гевко.

Всього до складу комітету увійшли 39 осіб.

Президент надав співголовам оргкомітету право утворювати робочі групи для забезпечення виконання покладених на Комітет завдань.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України розпорядився створити в Україні меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні.