ua en ru

Порошенко затвердив санкції проти чотирьох банків з російським капіталом

Порошенко затвердив санкції проти чотирьох банків з російським капіталом Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Санкції вводяться строком на один рік

Президент України Петро Порошенко затвердив санкції проти чотирьох банків щодо запобігання виведенню капіталів за межі України. Про це йдеться у повідомленні на сайті глави держави.

"Президент Петро Порошенко підписав указ № 57/2018, яким увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 березня 2018 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, санкції вводяться строком на один рік.

"Санкції у вигляді запобігання виведенню капіталів за межі України на користь пов’язаних з банками осіб застосовуються до Публічного акціонерного товариства "Сбербанк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", ПАТ "ВТБ Банк" та ПАТ "БМ Банк", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, рішення ухвалено відповідно до статті 5 Закону України "Про санкції" та на підтримку пропозиції Національного банку України.

Порошенко затвердив санкції проти чотирьох банків з російським капіталом

Фото: юрособи, щодо яких вводяться санкції (president.gov.ua)

Нагадаємо, 1 березня Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) продовжила дії санкцій щодо банків з російським капіталом.