ua en ru

Порошенко затвердив концепцію забезпечення контррозвідувального режиму

Порошенко затвердив концепцію забезпечення контррозвідувального режиму Фото: Петро Порошенко

Відповідним указом президент надав чинності рішенню РНБО

Президент України Петро Порошенко підписав указ №310/2017, яким надав чинності рішенню Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) від 13 вересня 2017 року "Про Концепцію забезпечення контррозвідувального режиму в Україні". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Відповідним Указом глава держави затвердив Концепцію забезпечення контррозвідувального режиму в Україні", - йдеться в повідомленні.

Президент, зокрема, доручив Кабінету міністрів України разом із Службою безпеки, Головним управлінням розвідки Міністерства оборони, Службою зовнішньої розвідки України, Управлінням державної охорони, Адміністрацією Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформаціїта Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації розробити та у тримісячний строк затвердити в установленому порядку план реалізації зазначеної концепції та забезпечити його виконання.

"Контроль за виконанням рішення РНБО, введеного в дію цим Указом, покладається на секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Документ набирає чинності з дня його опублікування", - повідомляє прес-служба президента.

Нагадаємо, парламент підтримав у повторному другому читанні законопроект №2126а "Про основні засади забезпечення кібербезпеки України, де зокрема, уточнюється зміст понять "кібербезпека" і "кіберзахист".