ua en ru

Порошенко: в Україні готувалися масштабні терористичні акти

Порошенко: в Україні готувалися масштабні терористичні акти Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко анонсував докази того, які масштабні терористичні акти готувалися в Україні

Президент України Петро Порошенко, коментуючи арешт Володимира Рубана, заявив, що в Україні готувалися масштабні терористичні акти. Про це повідомляє прес-служба Порошенко.

"Хочу підкреслити, що мова йде не про перевізника. Ви отримаєте абсолютно неспростовні докази того, які масштабні терористичні акти готувалися в Україні і яка для цього була задіяна мережа", - зазначив Порошенко, додавши, що докази, принаймні ті, які були надані головою СБУ, є незаперечними.

У свою чергу глава СБУ Василь Грицак повідомив, що завдяки вжитим Службою заходам вдалося запобігти масштабним терористичним актам, які повинні були бути здійснені найближчим часом у Києві та інших містах України.

За його словами, злочинна діяльність групи документувалася СБУ протягом тривалого часу, завдяки чому вдалося встановити дуже багато деталей підготовки цього злочину.

"Хочу повідомити, що рівень терористичної загрози для українців ми вважаємо був найбільший за часів незалежності нашої держави", - зазначив Грицак.

Крім того, президент доручив Грицаку взяти розслідування справи під особистий контроль.

"Навіть не прошу, а наказую взяти під свій особистий контроль розслідування цієї справи. Розслідувати, в найкоротші терміни залучити винних до відповідальності, проінформувати суспільство і забезпечити мир і спокій громадян", - сказав він.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд Києва керівнику центру "Офіцерський корпус" Рубану запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 2 місяці без можливості внесення застави.