ua en ru

Порошенко: Україна введе санкції проти РФ через застосування хімзброї в Європі та "вибори" в Криму

Порошенко: Україна введе санкції проти РФ через застосування хімзброї в Європі та "вибори" в Криму Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

На засіданні РНБО розглядатиметься і продовження існуючих санкцій проти РФ

Україна введе нові санкції проти Російської Федерації через застосування хімічної зброї в центрі Європи та незаконні "вибори" в анексованому Криму. Про це заявив президент України Петро Порошенко у ході засідання Ради національної безпеки та оборони України.

"Своїм сьогоднішнім рішенням ми скоординуємо нові санкції, які запроваджуються в координації з санкціями США проти громадян і юридичних осіб РФ, вони пов'язані як із застосуванням хімічної зброї в центрі Європи Російською Федерацією - у Великобританії, так і з проведенням незаконних "виборів" президента на території анексованого Криму. До підготовки цих проектів доклали зусиль СБУ, МВС, уряд, частину пропозицій ми доопрацювали в робочому порядку", - заявив Порошенко, зазначивши, що за проханням низки міністрів секретар РНБО доопрацює і, за підсумками обговорення та пропозицій, сформує остаточний документ.

Крім того, глава держави додав, що на засіданні РНБО розглядатиметься і продовження існуючих санкцій проти РФ.

"Перше рішення - це продовження санкцій, які були ведені за анексію Криму, агресію РФ проти України. Я хотів би наголосити, що і попередні санкції чітко синхронізовані з нашими партнерами з ЄС, США, всією глобальною проукраїнською коаліцією і пов'язані з невиконанням РФ спільної позиції, неімплементації мінських угод, відсутністю реального припинення вогню. Ситуація, яка є на фронті, це ніякий не заморожений конфлікт. Я закликаю до рішучості наших дій і вони полягають не лише в санкціях, які зараз нами мають бути прийняті, а й у початку операції об'єднаних сил. Ми кардинально змінили формати української реакції по захисту кожного клаптику української землі", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США можуть ввести нові санкції проти РФ у разі втручання у вибори в Україні.