ua en ru

Порошенко: Україна піднімає питання звільнення заручників на всіх переговорах

Порошенко: Україна піднімає питання звільнення заручників на всіх переговорах Фото: Керсті Кальюлайд і Петро Порошенко (twitter.com/STsegolko

Українська сторона обговорює питання звільнення ув'язнених з європейськими та американськими партнерами

Українська сторона піднімає питання звільнення заручників на всіх переговорах. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час спільної з президентом Естонії Керсті Кальюлайд зустрічі з представниками ЗМІ, відповідаючи на запитання, що робить Україна за ля звільнення політичних ув'язнених у Росії, передає прес-служба Порошенка.

"Хочу наголосити офіційно - не існує жодних міжнародних переговорів ні з нашими європейськими партнерами, ні з нашими американськими партнерами, де би ми не піднімали питання необхідності якнайскорішого звільнення українських заручників, які незаконно утримуються як на окупованій території, так і політичних в’язнів, яких Росія тримає в тюрмах окупованого Криму і на території РФ", - підкреслив Порошенко

Крім того, він зазначив, що це питання також обговорювалося під час зустрічі з Кальюлайд і були скоординовані дії.

"Звільнення заручників є складовою частиною Мінських угод, де Росія взяла на себе прямі зобов’язання щодо звільнення заручників. Мова йде про Сущенка, Сенцова, Кольченка і багатьох інших, про кримських татар, українських військовослужбовців. Нікого ми не забуваємо", - підкреслив президент.

Нагадаємо, Нагадаємо, сьогодні, 22 травня 2018 року, у Києві з офіційним візитом перебуває президент Естонії. В ході візиту вона провела зустріч з президентом України у форматі "тет-а-тет". Кальюлайд заявила, що Естонія підтримує Україну в інтеграційних прагненнях в ЄС і НАТО.