ua en ru

Порошенко: Україна ніколи не визнає вирок Савченко

Порошенко: Україна ніколи не визнає вирок Савченко Фото: Петро Порошенко відмовляється визнавати вирок Савченко

Президент готовий передати Росії двох ГРУшників в обмін на Надію Савченко

Україна ніколи не визнає вирок українській льотчиці Надії Савченко в російському суді, який призначив їй 22 роки позбавлення волі. Про це повідомив президент України Петро Порошенко в Facebook.

"Україна ніколи, ще раз підкреслюю, ніколи! - не визнає ані судилища Надії Савченко, ані так званого вироку. Це було ганебне судилище, яке країна-агресор влаштувала проти українського офіцера з великої літери, яка, як і належить, захищала свою землю від ворожих посягань", - заявив Порошенко.

Він також зазначив, що президент РФ Володимир Путін на зустрічі в нормандському форматі заявляв про повернення Савченко після судового рішення.

"Настав момент виконати обіцянку. Я в свою чергу готовий передати Росії двох російських військовослужбовців, затриманих на нашій території за їх участь у збройній агресії проти України. Відразу після завершення судових розглядів я готовий шляхом відповідних процедур забезпечити їх виїзд в РФ. Такий підхід відповідає пункту шість Мінських домовленостей про обмін всіх на всіх. І це повинно бути зроблено негайно", - додав Порошенко.

Україна ніколи, - ще раз наголошую, ніколи! - не визнає ані судилища Надії Савченко, ані так званого вироку.Це було га...

Опубликовано Петро Порошенко 22 марта 2016 г.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Савченко виступає проти можливого обміну на Александрова і Єрофєєва.