ua en ru

Порошенко: Україна ніколи не хотіла війни

Порошенко: Україна ніколи не хотіла війни Фото: Петро Порошенко

Президент зазначив, що його мирний план був прийнятий світовою спільнотою і сторонами конфлікту у вигляді мінського протоколу

Україна ніколи не хотіла війни і не намагалася вирішити конфлікти у військовий спосіб. Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час участі у Київському Безпековому Форумі "Цінності - шлях до безпеки", передає кореспондент РБК-Україна.

"Ще раз хочу наголосити: одразу після обрання мною було запропоновано мирний план. Це є твердим доказом того, що Україна ніколи не хотіла війни і ніколи не ставила питання, що вона буде намагатися вирішити будь-який конфлікт у військовий спосіб", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що цей мирний план був прийнятий світовою спільнотою та сторонами конфлікту у вигляді мінського протоколу.

"Були запропоновані чіткі пункти мирного плану. 5 вересня, коли майже ніхто не вірив, що це можливо, після дуже складної і дуже обнадійливої для нас дискусії на саміті НАТО, цей план був прийнятий у вигляді мінського протоколу у повному обсязі", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив, що агресору потрібна вся Україна.