ua en ru

Порошенко: Україна і далі буде розраховувати на посилення ролі ЄС у стабілізації ситуації на Донбасі

Порошенко: Україна і далі буде розраховувати на посилення ролі ЄС у стабілізації ситуації на Донбасі Фото: Президент України Петро Порошенко

Порошенко зустріти з делегацією Європарламенту

Україна і надалі розраховує на посилення ролі Європейського союзу (ЄС) у стабілізації ситуації на Донбасі. Про це в ході зустрічі з делегацією Європарламенту заявив Президент України Петро Порошенко, передає його прес-служба.

Під час зустрічі Порошенко зазначив, що Україна наполегливо втілює в життя програму реформ відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС і потребує єдності і солідарності з боку Європи як щодо прогресу реформ, так і щодо подальшого врегулювання ситуації на Донбасі.

Порошенко подякував європейських парламентаріїв за послідовну підтримку України, насамперед у відстоювання територіальної цілісності і суверенітету та звільнення українських громадян, незаконно утримуваних на території Росії.

Члени делегації та Президент обговорили виконання Україною зобов'язань в рамках Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС, а також підготовку до створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з 1 січня 2016 року.

Порошенко також вручив орден "За заслуги" III ступеня членам делегації - депутатам Європарламенту співголові парламентського Комітету асоціації Україна-ЄС Андрію Пленковичу, Петрасу Ауштрявичиусу і Марку Демесмакеру.

Нагадаємо, Петро Порошенко заявив, що Верховна Рада повинна прийняти всі необхідні для запровадження ЄС безвізового режиму законопроекти до 9 листопада.