ua en ru

Порошенко: Україна ініціюватиме створення п'ятої підгрупи з питань кордону

Порошенко: Україна ініціюватиме створення п'ятої підгрупи з питань кордону Фото: Петро Порошенко

Метою підгрупи буде відновлення контролю над українсько-російським кордоном

Для відновлення контролю над українсько-російським кордоном повинна бути створена окрема підгрупа для врегулювання цього процесу. Про це Президент України Петро Порошенко заявив у ході 12-го щорічного форуму Ялтинська європейська стратегія (YES) передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми будемо ставити питання по створення п'ятої підгрупи з питань кордону, тому що нас дуже турбує сьогодні ситуація, коли представники СММ ОБСЄ не мають доступу до цієї ділянки кордону. Нас дуже турбує, коли їм заборонені доступи до майданчиків, де бойовики повинні зберігати відведену техніку і артилерію, ми знаємо, що її там немає", - заявив Порошенко.

У свою чергу представник України в тристоронньої контактної групи Леонід Кучма зазначив, що на кожному засіданні контактної групи України ставить питання про створення п'ятої підгрупи.

"Ми на кожному засіданні контактної групи ставимо питання створення п'ятої робочої підгрупи по кордону і кожний раз ми отримуємо відповідь: не на часі", - сказав Кучма.

На питання про те, коли бойовики вважають це питання буде на часі Кучма відповів: "На часі, коли буде виконаний мінський протокол, мається на увазі будуть проведені вибори і зміни до Конституції, де чітко буде записано особливий статус Донбасу. Кожен розуміє особливий статус по своєму. Ми по-своєму, а вони по-своєму", - сказав Кучма.

Нагадаємо, 14 квітня міністри закордонних справ країн "нормандської четвірки" закликали створити робочі групи в рамках тристоронньої контактної групи Україна-Росія-ОБСЄ з метою практичної реалізації мінських угод.