ua en ru

Порошенко і Яценюк сьогодні зустрінуться з керівниками фракцій

Порошенко і Яценюк сьогодні зустрінуться з керівниками фракцій Фото: Арсеній Яценюк

Зустріч стосуватиметься співпраці України з МВФ та Світовим банком

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк сьогодні, 17 червня 2015 р., проведуть зустріч з керівниками фракцій парламенту для того, щоб провести результативне голосування щодо законів, необхідних в рамках співпраці України з МВФ та Всесвітнім банком. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні на 18 годину разом з Президентом України ми будемо зустрічатися з керівниками фракцій для того, щоб завтра в парламенті провести результативне голосування щодо законів, які необхідні Україні в рамках нашої співпраці з МВФ та Всесвітнім банком", - сказав Яценюк.

Він зазначив, що на минулому пленарному тижні ці законопроекти ухвалити не вдалося.

"Тому я буду звертатися до членів парламентської коаліції, невідкладно прийняти ці закони, так як мова йде про отримання 1,7 млрд наступного траншу МВФ. Мова йде про фінансову та політичну та економічну репутацію України... Ці закони спрямовані виключно на реформування української економічної, фінансової та енергетичної системи, у точу числі і на підвищення незалежності НБУ. Тому сьогодні, сподіваюся, буде результативна дискусія, і 7 законів, які треба прийняти, повинні бути розглянуті і прийняті і першому та другому читанні", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, МВФ буде кредитувати Україну навіть у випадку дефолту.