ua en ru

Порошенко: статус учасника бойових дій отримали 88% бійців АТО

Порошенко: статус учасника бойових дій отримали 88% бійців АТО Фото: Петро Порошенко

Президент закликав прискорити процес надання статусу бійцям АТО

Статус учасника бойових дій отримали 88% від загальної кількості військовослужбовців, які мають на це право. Про це заявив Президент України Петро Порошенко на нараді з керівниками обласних державних адміністрацій, передає прес-служба лідера держави.

"Глава держави заявив, що статус учасника бойових дій отримали вже 82 тисячі 547 осіб, що складає 88% від кількості тих, хто має відповідне право", - йдеться в повідомленні.

Порошенко дав завдання прискорити процес реєстрації учасників бойових дій.

Порошенко підкреслив, що необхідно пояснювати необхідність перевірок і уникнути шахрайства.

"«Шахраїв, які намагалися незаконно отримати статус, треба публічно показувати, людям буде більш зрозуміло, з чим пов'язана необхідність перевірок", - сказав він.

Порошенко повідомив, що при необхідності в 69 тис. ділянок в даний час надано майже 30 тис.

Також на зустрічі обговорювалися скарги на роботодавців, які не повертають на робочі місця демобілізованим.

"Тут у нас теж - спільна скоординована робота з правоохоронними органами, і відповідні заходи до тих роботодавців, які не дотримуються своїх зобов'язань", - сказав Порошенко.

Він нагадав, що Кабмін вніс у Верховну Раду проект закону про посилення відповідальності роботодавців за порушення прав демобілізованих.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України надасть статус учасника війни співробітникам підприємств і служб, які працюють у зоні АТО.