ua en ru

Порошенко створив секретну групу по контролю за діяльністю податкової і митниці, - Наливайченко

Порошенко створив секретну групу по контролю за діяльністю податкової і митниці, - Наливайченко
Президент України Петро Порошенко створив секретну групу по контролю за діяльністю податкової і митниці.

Президент України Петро Порошенко створив секретну групу по контролю за діяльністю податкової і митниці. Про це заявив голова Служби безпеки України (СБУ) Валентин Наливайченко сьогодні на брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Створена Президентом група високого рівня, керівник цієї групи не розголошується. Ніхто не знає, хто це насправді, але це є дуже високий посадовець з Адміністрації Президента. Ця група високого рівня щоденно здійснює дві речі: перше - моніторинг надходжень до бюджету кожної митниці, кожної фіскальної установи, друге - там, де зразу видно з моніторингу, що є контрабанда або несплата податків, або інша корупційна діяльність, йдуть рішучі доручення Президента і кримінальні провадження або відсторонення від посад", - повідомив Наливайченко.

він зазначив, що заміна керівників, в тому числі і правоохоронних органів регіонах дуже часто є наслідком роботи цієї секретної групи.

"В Президента є чітке бачення: правоохоронці будь-якого рангу мають відійти від контрабанди, бути звільнені і притягнені до відповідальності",- додав Наливайченко.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко анонсував звільнення на митниці.