ua en ru

Порошенко створив Міжнародну дорадчу раду

Порошенко створив Міжнародну дорадчу раду Фото: президент України Петро Порошенко

Рада утворена як консультативно-дорадчий орган при президенті і повинна сприяти впровадженню реформ в Україні на основі міжнародного досвіду

Президент України Петро Порошенко підписав указ №706/2015 "Про Міжнароднуу дорадчу раду". Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Рада утворена як консультативно-дорадчий орган при президенті і повинна сприяти впровадженню реформ в Україні на основі кращого міжнародного досвіду.

Указом затверджено положення про дорадчої ради, а також її персональний склад. Головою ради є президент, його заступником - голова Адміністрації президента Борис Ложкін. До роботи у складі ради запрошені досвідчені міжнародні діячі, зокрема, Карл Більдт, Ентоні Блэа, Елмар Брок, Мікулаш Дзурінда, Ентоні Ебботт, Олександр Кваснєвський, Бернар-Анрі Леві, Андерса Ослунда, Андера Фог Расмуссен, Штефан Фюле.

Основними завданнями ради визначені обговорення проблем розвитку держави і найважливіших аспектів зовнішніх відносин, вироблення за результатами обговорення відповідних рекомендацій; обговорення процесу впровадження в Україні реформ, підготовка пропозицій і рекомендацій щодо визначення напрямів і механізмів здійснення в Україні реформ на основі кращого міжнародного досвіду; подання пропозицій щодо розгляду питань на засіданнях Національної ради реформ та інших консультативно-дорадчих органів, утворених президентом

Міжнародна дорадча рада має право одержувати від міністерств, інших центральних і місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ і організацій необхідні інформацію, документи чи матеріали. Також вона може утворювати експертні комісії та робочі групи, залучати до обговорення питань представників органів влади, громадських об'єднань, підприємств, установ, організацій, експертів.

Організаційною формою роботи ради є засідання, а рішення приймаються більшістю присутніх на засіданні.

Цим указом також ліквідується Дорадча міжнародна рада реформ. Документ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, Петро Порошенко не бачить перешкод у оприлюднення Європейською комісією доповіді про безвізовий режим України з Європейським союзом.