ua en ru

Порошенко створив конституційну комісію

Порошенко створив конституційну комісію

Президент України Петро Порошенко підписав указ про створення конституційної комісії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

"Президент України Петро Порошенко підписав указ про створення конституційної комісії, яка розроблятиме зміни до Основного Закону. Комісія створюється з метою вироблення узгоджених пропозицій щодо вдосконалення Конституції України з урахуванням сучасних викликів і потреб суспільства. Передбачається, що до цієї роботи будуть залучені представники різних політичних сил, громадськості, вітчизняних та міжнародних експертів", - йдеться в повідомленні.

Комісія утворюється як спеціальний допоміжний орган при Президентові України. Пропозиції щодо кандидатур, які будуть представляти їх у конституційній комісії, повинні бути подані до 12 березня.

Засідання комісії проводитимуться не рідше одного разу на два місяці. Рішення ухвалюватимуться більшістю голосів присутніх на засіданнях членів комісії шляхом відкритого голосування. Всі напрацювання будуть реалізовуватися шляхом видання в установленому порядку актів Президента, внесенням на розгляд Ради відповідних законопроектів.

Зазначається, що указ набирає чинності з дня його опублікування.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко вирішив призначити голову Верховної Ради Володимира Гройсмана головою конституційної комісії.

У місії радників ЄС закликали Україну прискорити конституційну реформу.