ua en ru

Порошенко: припинення вогню на Донбасі перейшло у перемир’я

Порошенко: припинення вогню на Донбасі перейшло у перемир’я Фото: Петро Порошенко

На цьому війна не закінчилася

Внаслідок надзусиль Збройних сил України, сил військових підрозділів, дипломатів, проукраїнської коаліції у всьому світі стан припинення вогню на Донбасі перейшов у стан перемир'я. На цьому наголосив Президент Петро Порошенко у свому виступі, відкриваючи форум учасників АТО.

"Внаслідок надзусиль славних Збройних сил України, зусиллями інших силових підрозділів, зусиллями українських дипломатів, проукраїнської коаліції у всьому світі нам нарешті вдалося зупинити вогонь. І стан припинення вогню вже два тижні перейшов у стан перемир'я", - сказав Порошенко.

Він також наголосив, що на цьому війна не закінчилася.

"Війна виснажлива, важка, вітчизняна війна за незалежність України, яка почалася в 2014 році ще продовжується... Україна платить величезну ціну за війну, яка була розвязана проти неї розвязану російським агресором. Нас планували стерти з лиця землі, ліквідувати як державу, забрати в нас незалежність, а в нашого народу - право визначати свою подальшу долю, перетворити на слабку, як вони називають, федерацію чи конфедерацію, залежних від сусідньої держави регіонів", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні у Києві проходить форум учасників АТО.