ua en ru

Порошенко змінив голову та членів Нацкомісії з питань зв'язку та інформатизації

Президент України Петро Порошенко змінив голову та членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ).

Президент України Петро Порошенко змінив голову та членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ). 28 липня Президент видав відповідні укази.

Так, указом № 620/2014 звільнений з посади голови НКРЗІ Андрій Семенченко (58 років, родом з Костянтинівки Донецької області. Кандидат технічних наук, доктор наук з державного управління (з 2009 р.), професор. Був призначений головою НКРЗІ в травні 2014 р. виконуючим обов'язки Президента Олександром Турчиновим).

Указами №621-626 звільнені члени НКРЗІ Володимир Гресько, Анатолій Довгий, Сергій Дзюба, Володимир Олійник, Олександр Скляров і Олена Уласенко.

Водночас указом № 627/2014 призначений головою НКРЗІ Олександр Животовський, а членами перепризначені Володимир Гресько та Олександр Скляров, а також призначені Віктор Лагошин і Віктора Мазур.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, була створена 23 листопада 2011 р., підпорядкована Президенту України, підзвітна Верховній Раді України. Гранична чисельність працівників комісії - 375 штатних одиниць. До 23 листопада 2011 р. регулювання у сфері зв'язку здійснювала Національна комісія з питань регулювання зв'язку України.