ua en ru

Порошенко: швидке призначення генпрокурора було частиною міжнародних зобов'язань

Порошенко: швидке призначення генпрокурора було частиною міжнародних зобов'язань Фото: Петро Порошенко

Порошенко заявив, що вже зроблена значна частина реформування прокуратури

Якнайшвидше призначення генерального прокурора було частиною міжнародних зобов'язань. Про це заявив президент України Петро Порошенко в п'ятницю, 13 травня, в ГПУ, представляючи Юрія Луценка як генпрокурора, передає кореспондент РБК-Україна.

"Призначення нового прокурора було однією з попередніх умов ще до нашої співпраці з Міжнародним валютним фондом щодо надання кредитних гарантій макрофінансової допомоги з боку наших партнерів. Весь світ зараз налаштував потужні оптичні пристрої, щоб стежити за тим, що зараз буде відбуватися в прокуратурі", - сказав Порошенко.


Також Порошенко заявив, що на сьогоднішній день вже зроблена значна частина реформування прокуратури.

"Позбавлення прокуратури, зацементованого ще Сталіним, права загального нагляду, передача повноважень Національному антикорупційному агентству і створення спеціалізованої прокуратури, створення Національного бюро розслідувань, люстрація і масштабне скорочення працівників - це серйозні кроки реформування прокуратури, значна частина яких вже зроблена", - додав він

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошеко у п'ятницю, 13 травня, представив нового генерального покурора Юрія Луценка.