ua en ru

Порошенко про ситуацію з Мосийчуком: якщо порушив закон, повинен відповідати

Порошенко про ситуацію з Мосийчуком: якщо порушив закон, повинен відповідати Фото: Петро Порошенко

Порошенко впевнений, що в Україні закон один для всіх

Президент України Петро Порошенко заявив, що перед українським законом всі повинні бути рівні і депутатський мандат не має бути прикриттям для осіб, які порушують закон. Про це заявив Порошенка в інтерв'ю українським телеканалам.

"Чи Має держава сьогодні право не реагувати на факти політичного і неполітичного хабарництва, яке процвітає у Верховній Раді серед депутатів? Чи є на сьогоднішній день депутатський мандат "парасолькою", під захистом якого він не може бути порушним з боку правоохоронних органів", - сказав Порошенко.

Також глава держави додав, що вважає таку ситуацію неприйнятною і зазначив, що його позиція полягає в тому, що "в Україні перед законом усі рівні".

Він також зазначив, що порушення регламенту Верховної Ради України під час зняття недоторканності з народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука, а також дозвіл парламенту в обхід Регламентного комітету на його арешт було заходом, що запобігає можливість його ухилення від відповідальності, як було у випадку з нардепом Сергієм Клюєвим.

Нагадаємо, Солом'янський райсуд заарештував трьох активістів організації "Патріот України".