ua en ru

У Порошенка сьогодні пройде зустріч з-за подій під Радою, - Яценюк

У Порошенка сьогодні пройде зустріч з-за подій під Радою, - Яценюк Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Для розслідування подій буде створена робоча група

У Президента України Петра Порошенка сьогодні, 31 серпня, відбудеться зустріч з-за подій під Верховною Радою України. Про це журналістам заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз у нас буде зустріч у Президента України. І переконаний, що повинна бути створена спільна слідчо-оперативна група Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України, Генеральної прокуратури України, яка повинна притягнути до відповідальності всіх і кожного, відповідального за цей злочин і зробити все для того, щоб у майбутньому будь-яка особа, яке навіть подумає про те, щоб підривати основи національної державності і український імідж у світі, знала, що за це прийде покарання", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, під будівлею Верховної Ради сьогодні, 31 серпня, після прийняття в першому читанні змін до Конституції почалис я сутички між мітингувальниками і правоохоронцями.

В ході мітингу під будівлею парламенту агресивно налаштовані активісти почали штурм парламенту, потім під Радою пролунало ряд вибухів, була кинута бойова граната. Раніше в МВС повідомили, що 90 осіб постраждали, один боєць Нацгвардії помер від поранення. В ході заворушень також постраждали журналісти, зокрема представник французького ЗМІ.