ua en ru

Порошенко сьогодні відкриє Бескидський тунель

Порошенко сьогодні відкриє Бескидський тунель Фото: Бескидський тунель (facebook.com Kravtsov.Evg)

Бескидський тунель у Карпатах з'єднає транспортні шляхи п'яти країн

Новий Бескидський тунель у Карпатах буде відкрито сьогодні, 24 травня 2018. На відкриття транспортного коридору приїде президент України Петро Порошенко, передає прес-служба глави держави.

"Сьогодні між Закарпаттям та Львівщиною Президент відкриє Бескидський тунель", - зазначили в прес-службі.

Разом з тим, Порошенко опублікував на своїй сторінці у facebook відео з будівництва тунелю.

"Це - не лише найбільший інфраструктурний проект, реалізований у нас в країні протягом останніх десятиліть. Це - проект, завдяки якому Україна стає ще ближчою до Європейського Союзу, а Євросоюз - до України. Адже він - частина міжнародного транспортного коридору, який прямує територією Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини, України та далі на схід", - зазначив Порошенко.

За його словами, цим тунелем проходить до 40% транзитних вантажів України у напрямку Західної і Центральної Європи.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що новий двошляховий залізничний Бескидський тунель остаточно здадуть в експлуатацію до кінця травня 2018. Пропускна здатність нового тунелю складе 100 пар поїздів на добу, а швидкість руху поїздів зросте до 60-70 км/год.

Додамо, що будівництво тунелю було завершено в жовтні 2017 року. Тоді ж залишалося завершити роботи з влаштування земляного полотна на підходах до нового тунелю, укладку верхньої будови колії, монтаж лінії електропередачі і зв'язку.