ua en ru

Порошенко: Росія – ядерна держава, що розглядає демократію як загрозу

Порошенко: Росія – ядерна держава, що розглядає демократію як загрозу Фото: Петро Порошенко (www.vladtime.ru)

За словами українського президента, РФ хоче більшого впливу

Російська Федерація (РФ) сьогодні - це ядерна держава, яка розглядає демократію як загрозу. Про це заявив президент України Петро Порошенко в ході візиту до Стамбул, йдеться на офіційному сайті глави держави.

"Ми це чітко бачимо в сьогоднішній Росії – ядерної держави, яка розглядає демократію як загрозу, а свободу як отрута. Мова йде не про відмінності в тлумаченнях. А про відмінність в цілях. Захід прагне більше гармонії для збереження та спільного процвітання. Росія ж, з іншого боку, прагне більшого впливу і відмовляється керуватися принципом глобальної спільної вигоди", - заявив президент.


"Які наші принципи? Чи ми згодні з насильницьким перекроюванням кордонів і захист прав меншин? Світ демократії та свободи не може терпіти такі речі. Він повинен стояти на своєму – в Україні і в усьому світі", - додав Порошенко.

За його словами, свобода, демократія, вільний вислів, основоположні права людини – є дорогоцінними активами, а не товаром.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко закликав Раду Європи посилити тиск на Російську Федерацію у зв'язку з систематичним порушенням прав кримських татар і українців в окупованому Криму.