ua en ru

Порошенко вирішив присвоїти звання Героя України всім Героям Небесної сотні

Порошенко вирішив присвоїти звання Героя України всім Героям Небесної сотні
Президент України Петро Порошенко вирішив присвоїти звання Героя України всім Героям Небесної сотні.

Президент України Петро Порошенко вирішив присвоїти звання Героя України всім Героям Небесної сотні. Про це повідомив прес-секретар Президента України Святослав Цеголко у своєму Twitter.

"Президент України прийняв рішення присвоїти звання Героя України всім Героям Небесної Сотні. Про це він повідомив родичам загиблих", - написав він.

"Я прийняв таке рішення: я сьогодні підпишу указ про присвоєння звання Героя України героям Небесної Сотні", - сказав Порошенко.

У річницю початку Майдану в Києві Президент вшанував пам'ять Героїв Небесної Сотні. Глава держави поклав квіти до пам'ятного хреста і запалив свічку в пам'ять про загиблих.

Разом з Порошенко у церемонії взяли участь прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, голова Верховної Ради Олександр Турчинов, представники громадськості.

Раніше Порошенко затвердив статут і зображення знака ордена "Героїв Небесної сотні".

Нагадаємо, в Україні сьогодні відзначають рік з початку подій на Майдані Незалежності, коли увечері 21 листопада 2013 р. там зібралися декілька сотень активістів з протестом проти рішення Кабміну Миколи Азарова відкласти підписання угоди про асоціацію України з Євросоюзом. Незабаром ця акція протесту переросла у всеукраїнську масову і отримала назву "Євромайдан".