ua en ru

У Порошенка розповіли про відповідальність ЄС у разі повернення Росії в ПАРЄ

У Порошенка розповіли про відповідальність ЄС у разі повернення Росії в ПАРЄ Фото: Ірина Геращенко (facebook.com/iryna.gerashchenko)

У разі повернення РФ в ПАРЄ всі європейські політики візьмуть частину відповідальності за порушення РФ прав людини

Представник України в гуманітарній підгрупі на переговорах у Мінську, народний депутат Ірина Геращенко заявила, що в разі повернення Росії в Парламентську асамблею Ради Європи всі європейські політики візьмуть частину відповідальності за порушення Росією прав людини. Про це вона заявила перед засіданням зимової сесії ПАРЄ, передає "Солідарність".

"Сьогодні активізувалися спроби повернення російської делегації без виконання нею будь-яких передумов. Але резолюції Ради Європи вимагають від РФ поваги міжнародного права та прав людини, суверенітету і територіальної цілісності України", - заявила вона.

За словами Геращенко, це робиться шляхом створення adhoc комітету, який обговорить повернення делегації Росії заради високої мети, в тому числі 47 членів РЄ готуються до ювілейного саміту, який відбудеться в 2019 році.

"Закривати очі на порушення прав людини ми не будемо! Наша місія цієї сесії ПАРЄ, щодня буде доносити правду про жахливу ситуацію з правами людини на Донбасі. Ми будемо стояти на позиції, що діалог-це добре, але тоді нехай всі європейські політики візьмуть частину відповідальності за порушення РФ прав людини", - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російська Федерація не направить свою делегацію для участі в січневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.