ua en ru

Порошенко розповів, чому позбавив Саакашвілі громадянства

Порошенко розповів, чому позбавив Саакашвілі громадянства Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко заявив, що будь-які інші кроки були б злочинною бездіяльністю

Президент України Петро Порошенко розповів, чому позбавив громадянства екс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі. Про це глава держави розповів журналістам у ході візиту до Харкова, повідомляє NewsOne.

"Коли Державна міграційна служба надала в Комісію з питань громадянства документи, які свідчили про те, що при отриманні громадянства була подана недостовірна або сфальсифікована інформація, я повинен був діяти у відповідності з законом і Конституцією. Будь-які інші кроки були б злочинною бездіяльністю. Тому у відповідності з поданням ДМС і комісії я підписав указ", - заявив Порошенко, відповідаючи на питання про позбавлення громадянства Саакашвілі.

При цьому, глава держави зазначив, що він вчинив би так само і по відношенню до будь-якого іншого громадянина України, в документах на одержання громадянства у якого були б знайдені фальсифікації або недостовірна інформація.

Крім того, Порошенко заявив, що подальші дії по відношенню до Саакашвілі знаходяться в компетенції Міністерства внутрішніх справ, Державної міграційної служби та Державної прикордонної служби.

Нагадаємо, раніше Саакашвілі заявив, що має намір повернутися з Польщі в Україну 10 вересня 2017 року.