ua en ru

Порошенко розповів конгресменів США про напруженості на Донбасі

Порошенко розповів конгресменів США про напруженості на Донбасі Фото: Петро Порошенко на зустрічі з конгресменами

Президент обговорив з представниками Конгресу військове співробітництво

Президент України Петро Порошенко на зустрічі з делегацією Конгресу США розповів про напружену ситуацію на Донбасі, передає прес-служба глави держави.

Порошенко поінформував американських конгресменів про те, що поточна ситуація на Донбасі продовжує бути напруженою та потребує значних зусиль для запобігання подальшої агресії проти України.

"Щодня ми бачимо спроби загострити ситуацію, і тільки мужні дії українських військових стримують агресора від подальших кроків", - зазначив Порошенко.

Сторони обговорили співробітництво у військовій і військово-технічній сферах з метою модернізації українських Збройних Сил, а також використання українського потенціалу в аерокосмічній галузі.

"Зараз ми маємо високий рівень довіри між Україною і США. Саме тому я вважаю критично важливим збільшити наше военнок взаємодія. Сьогодні для цього є всі підстави", - заявив Порошенко.

У свою чергу, Глава делегації конгресмен Пітер Роскам зазначив, що США разом зі своїми партнерами і союзниками сьогодні стоять перед серйозним викликом протидії авторитаризму у світі.

"Саме тому підтримка України є одним з пріоритетів у зовнішній політиці Сполучених Штатів", - підкреслив він.

Нагадаємо, у новій національній військовій стратегії США передбачається протистояння з Російською Федерацією.