ua en ru

Порошенко розповів про тиск на Путіна для досягнення перемир'я на Донбасі

Порошенко розповів про тиск на Путіна для досягнення перемир'я на Донбасі Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Меркель і Макрон "дотиснули" президента Росії, щоб він схвалив перемир'я

Лідери нормандської четвірки в ході переговорів "дотиснули" президента Росії Володимира Путіна, щоб він ухвалив заяву про перемир'я на Донбасі. Про це на виступі в Волноваській школі №5 (Донецька область), заявив президент України Петро Порошенко, передає його прес-служба.

Повідомляється, що Порошенко подарував школі значок з написом #JeSuisVolnovakha (# Я - Волноваха), який був зроблений одразу ж після обстрілу автобуса Златоустівка-Донецьк в 2015 році, в результаті чого загинули 12 осіб.

"Я переконаний, що коли світ почув про трагедію в Волновасі, підтримка України у світі значно зросла...Саме тому, провівши переговори з канцлером Німеччини, президентом Франції, ми звернулися до Путіна і дотиснули його, щоб він підписав заяву про перемир'я, яке мало настати з 30 березня. Це перемир'я нам потрібно як повітря", - зазначив Порошенко.

За його словами, в угоді про перемир'я є умови, за якими можна вводити спеціальну миротворчу місію після відповідного рішення Ради безпеки ООН.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що його пріоритетом був і залишається Донбас. Він також підкреслив, що деокупація Донбасу буде проходити мирним шляхом.