ua en ru

Порошенко розширив коло осіб, яким передбачені пільги ветеранів війни

Порошенко розширив коло осіб, яким передбачені пільги ветеранів війни Фото: Президент України Петро Порошенко

Президент сьогодні підписав відповідний закон

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 426-VIII "ПРО внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення рівня соціального захисту ветеранів війни". Про це йдеться на офіційному сайті Верховної Ради України.

"Повернуто з підписом від Президента (03.06.2015)", - йдеться в статусі проходження документа.

Так, закон змінює умови передачі автомобіля, визнаного гуманітарного допомогою, після смерті особи з інвалідністю у власність одному з членів сім'ї. А саме надається право сім'ям, спадкоємцям померлого інваліда залишити собі автомобіль, яким інвалід був забезпечений за життя у вигляді гуманітарної допомоги, незалежно від строку експлуатації такого автомобіля.

Також закон розширює коло осіб, на яких поширюються пільги членів сім'ї померлих ветеранів війни, особам, які притягалися до безпосереднього виконання завдань з розмінування.

Крім того, передбачено одержання ветеранами війни додаткової оплачуваної відпустки тривалістю 14 робочих днів на рік і т. п.

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла цей закон 14 травня 2015 р. За відповідний законопроект № №0932 проголосували 236 депутатів при 226 мінімально необхідних.