ua en ru

Порошенко розпорядився перевірити своїх підлеглих за законом про люстрацію

Порошенко розпорядився перевірити своїх підлеглих за законом про люстрацію Фото: Петро Порошенко

Перевірка розпочнеться з 15 червня 2016 року

Співробітників адміністрації президента України перевірять за законом "Про очищення влади", відповідне розпорядження підписав глава держави Петро Порошенко. Про це повідомляє прес-служба президента.

Перевірці піддадуться прес-секретар Порошенка, його помічники, радники та уповноважені. Вона розпочнеться 15 червня 2016 року.

Наголошується, що "закон про люстрацію", передбачає звільнення тих чиновників, хто працював і навчався в системі КДБ, займав високі посади в Комуністичній партії або займав ключові посади при президенті Вікторі Януковичі в останні чотири роки. Він був підписаний Порошенко в жовтні 2014 року.

Голова департаменту Міністерства юстиції з люстрації Тетяна Козаченко у вересні говорила, що під дію закону потрапили близько 700 осіб.

Нагадаємо, Порошенко звільнив чотирьох голів РДА. Прес-служба президента повідомила про те, що глава держави підписав розпорядження №826/2015-рп про звільнення Ю Гугленко з посади голови Знам'янської районної державної адміністрації Кіровоградської області; розпорядження №825/2015-рп про звільнення А. Клешні з посади голови Гуляйпільської районної державної адміністрації Запорізької області; розпорядження №824/2015-рп про звільнення А. Салякина з посади голови Вільнянської районної державної адміністрації Запорізької області; а також розпорядження №823/2015-рп про звільнення Ст. Романюка з посади голови Теплицької районної державної адміністрації Вінницької області.