ua en ru

Порошенко провів зустріч з Вселенським патріархом Варфоломієм I

Порошенко провів зустріч з Вселенським патріархом Варфоломієм I Фото: Порошенко провів зустріч із Вселенським патріархом Варфоломієм I (president.gov.ua)

Патріарх подякував президенту за заклик до миру під час його Пасхального звернення

Президент України Петро Порошенко під час візиту до Туреччини провів зустріч зі Вселенським патріархом Варфоломієм I, передає прес-служба глави держави.

"Символічно, що наша зустріч проходить в ці святкові дні, коли мільйони українців йдуть до церкви. Для мене велика честь вітати вас словами "Христос Воскрес!", - зазначив Порошенко.

Вселенський патріарх привітав український народ зі святом Пасхи.

"Ми молимося за мир в Україні", - сказав він.

Крім того, Порошенко розповів про свою поїздку до Маріуполя і Волновахи напередодні Великодня, де люди потребують припинення російської агресії. Патріарх Варфоломій I подякував президента України за його миротворчість, зокрема заклик до миру під час його Пасхального звернення.

Нагадаємо, в ході зустрічі президента України Петра Порошенка з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом і міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу в Стамбулі говорилося про те, що Туреччина готова взяти участь у миротворчій місії ООН на Донбасі.