ua en ru

Порошенко провів телефонні переговори з Путіним

Порошенко провів телефонні переговори з Путіним Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

У прес-службі Адміністрації президента України підтвердили факт проведеної розмови

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним. Про це повідомили в Адміністрації президента, передає ZN.

Так, співрозмовники торкнулися теми активізації звільнення українських заручників.

Відзначено також, що розмова пройшла в координації з європейськими партнерами по Нормандскому формату і американськими союзниками.

"Президент України провів телефонну розмову з президентом Росії для активізації звільнення українських заручників, зокрема обміну полонених прикордонників та звільнення українських військових на окупованих територіях. Також було обговорено порядок денний зустрічі міністрів закордонних справ країн Нормандської четвірки, яка запланована на 16 лютого в Мюнхені. Телефонна розмова відбулася в координації з європейськими партнерами по Нормандскому формату і американськими союзниками", - йдеться в повідомленні.

Як писало РБК-Україна, в Адміністрації президента не повідомлялося про двосторонні перговори глав держав з 2014 року.

"Ніяких двосторонніх зустрічей президент України з президентом Росії з моменту укладення мінських домовленостей не проводив", - повідомляли в прес-службі.

Однак раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Путін і Порошенко нібито продовжують підтримувати контакти і проводять таємні зустрічі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко звинуватив Путіна у відмові від публічної підтримки перемир'я на Донбасі. Він також зазначив, що сподівається на публічний заклик до припинення вогню з боку Путіна.