ua en ru

Порошенко проведе консультації Україна-ЄС 19 жовтня у Брюсселі

Порошенко проведе консультації Україна-ЄС 19 жовтня у Брюсселі Фото: прапори України та ЄС

Сторони обговорять розвиток ситуації на Донбасі та в Криму, а також безвізовий режим із ЄС

У Брюсселі (Бельгія) 19 жовтня 2016 року відбудуться політичні консультації високого рівня Україна - ЄС. Про це йдеться в анонсі на сайті глави Української держави.

Зазначено, що в консультаціях візьмуть участь президент України Петро Порошенко, глава Європейської Ради Дональд Туск, президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер, керівник Європейського Парламенту Мартін Шульц та профільні члени Єврокомісії.

"Лідери України та інституцій ЄС обговорять розвиток ситуації на Донбасі та в Криму, стан виконання Мінських домовленостей та перспективи санкційного режиму щодо Росії у відповідь на її агресію проти України", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що учасники зустрічі також обговорять прогрес у впровадженні реформ та шляхи посилення підтримки з боку ЄС, а також скоординують подальші кроки щодо ратифікації Угоди про асоціацію та запровадження безвізового режиму для громадян України.

"20 жовтня 2016 року глава Української держави візьме участь у розширеному Саміті Європейської народної партії, який відбудеться у Маастрихті. Він також проведе двосторонні зустрічі з лідерами окремих держав-членів ЄС із метою координації позицій напередодні Саміту Євросоюзу 20-21 жовтня у Брюсселі", - анонсували в Адміністрації президента.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 18-й саміт Європейський Союз - Україна відбудеться 24 листопада у Брюсселі.